czwartek, 24 października 2013

Do czego nadaje się biały cukier ?

Ano do zrobienia peelingu cukrowego ;)


Ekologiczny, tani, w 100% naturalny i obłędnie pachnący :

zaparzone fusy z kawy
cukier biały (tu nadaje się idealnie - po co marnować ten nierafinowany ;)) 
oliwa
cynamon



Wszystko wymieszać w ilości "na oko" aż konsystencja będzie odpowiednia i gotowe. Po takim peelingu nie potrzeba już żadnego kremu gdyż oliwa robi za nas wszystko. 
Oczywiście zamiast kawy możemy poszaleć też z innymi składnikami np. kakao, miodem czy olejkami eterycznymi. A wszystko to w prezencie od samej Matki Natury :) 

Miłych wrażeń :)





2 komentarze:

  1. Nigdy nie robiłam takiego domowego peelingu, muszę wypróbować :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spróbuj koniecznie. Ja już nawet nie kupuję gotowców :) pozdrawiam

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...